HED KEM THONG - ENOKI MUSHROOM

10.02.2019

Enoki sopp, eller Hed Kem Thong som de sier i Thailand er en veldig populær sopp som brukes overalt i Asia. Kanskje aller mest i Japan, Kina, Vietnam og Korea. Den brukes i alt fra wok, supper, salater (kan spises rå), nudelretter, vårruller, som egen rett etc. Den kan for eksempel bakes i ovnen pakket inn i bacon. 

Denne soppen er som bildet viser lang og tynn, men likevel ganske "kjøttfyll". Noen retter den brukes i er miso suppe, suki suppe, tilbehør til fisk, alle typer woker. Så ganske enkel den kan brukes som en hvilken som helst annen sopp pluss litt til. 

Nedre del av soppen (roten) kuttes av. Og soppen vaskes godt før bruk.

Andre navn på soppen.

Enokitake - Japansk

Jingu - Kinesisk

Paengi Beoseot - Koreansk

Nam Kim Cham - Vietnamesisk